Robert Sowa
Kucharz, restaurator i autorytet w dziedzinie sztuki kulinarnej. Kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce. Znany z programów telewizyjnych i audycji radiowych propagator kuchni polskiej w nowej odsłonie.
Autor książek kulinarnych m.in "Cztery pory roku", "Życie kocha jeść", "Esencja smaku".
Właściciel autorskiej restauracji "N31 restaurant&bar" przy ulicy Nowogrodzkiej 31 w Warszawie oraz Studia Kulinarnego Roberta Sowy.
Wieloletni szef kuchni hotelu Jan III Sobieski, były kucharz polskiej reprezentacji w piłce nożnej, twórca menu dla pasażerów Polskich Linii Lotniczych LOT oraz główny szef kuchni w wakacyjnej trasie "Lata z Radiem".
Laureat wielu nagród m.in Oskar kulinarny, Gentleman Roku, wyróżniony Złotym Medalem Polskiego Klubu Biznesu.
Juror wielu konkursów kulinarnych oraz pomysłodawca i twórca "Kulinarnego Talentu" - jednego z najbardziej medialnych konkursów dla młodych kucharzy.